Artikelen

NBD Biblion printen en binden maakt het verschil voor Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren maakt al 25 jaar boeken en kranten voor mensen die niet goed Nederlands kunnen lezen. Uit zichzelf zullen deze mensen niet snel een boek in de boekhandel aanschaffen, maar dankzij de onderwijsinstellingen en vrijwilligers die hen helpen, komen ze wel in de bibliotheek terecht.

Naar de bieb

“Bibliotheken zijn belangrijke afnemers van onze boeken,” zegt Marianne Verhallen, adjunct-uitgever bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. “We bieden al jarenlang al onze titels aan bij NBD Biblion. Zij maken de recensies voor al onze boeken. Via NBD Biblion weten alle bibliotheken in het land welke titels wij hebben. De mensen die de leesbevordering verzorgen, weten die wel te vinden.”

On demand

Eenvoudig Communiceren maakt ook gebruik van de mogelijkheid die NBD Biblion biedt om boeken in huis on demand te laten printen. “De meeste boeken produceren we in een oplage waarbij drukken goedkoper is dan printen. Maar het komt wel voor dat we printen, bijvoorbeeld als de oplage kleiner dan normaal is, of als de planning te krap blijkt. Dan laten we de boeken bij NBD Biblion printen.”

Dikke rug

In een gesprek tussen Marianne Verhallen en Caroline van Alphen van NBD Biblion kwam ter sprake dat de manier waarop NBD de boeken bibliotheekproof maakt anders kan. Voorheen waren de dunne boeken van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren moeilijk herkenbaar tussen alle andere boeken. Dit kwam door het opnieuw inbinden. De boekjes hadden na het opnieuw inbinden geen rugschrift meer, waardoor ze nog dunner waren.

Nu print NBD Biblion losse boekblokken, met een drukbestand voor het aangepaste omslag (met de rug op de juiste breedte) erbij. Speciaal voor de bibliotheek worden die exemplaren ook nog eens op dikker papier gedrukt, om het resultaat aantrekkelijker te maken.

 

Worden wij ook jouw partner voor printen en binden? Bekijk onze diensten.