Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bestelling van boeken door de bibliotheek

Te weinig voorraad, maar wel een bestelling van boeken door de bibliotheek?

Ook voor uitgevers en auteurs zijn het onzekere tijden. Je kijkt waarschijnlijk, net als anderen, kritisch naar oplages, voorraden en kosten. We willen je daarom graag informeren over de mogelijkheden om kleine oplages en bijvoorbeeld alleen boekblokken bij ons te laten printen die bestemd zijn voor de bibliotheek.

 

Hoe werkt dit?

Stel je ontvangt een bestelling van NBD Biblion voor bevoordeeld 100 exemplaren van een bepaalde titel. Het is dan mogelijk om het boekblok bij Printen en Binden te laten printen. Wij zorgen er dan voor dat je boekblokken bij onze binderij terecht komen, gebonden worden en dat de boeken bibliotheekklaar (met rfid rugetiket) worden geleverd aan de bibliotheken. Je kunt bij ons printen vanaf een oplage van vijf exemplaren.

 

Wat zijn de voordelen?

  • Voorraad speelt geen rol meer: Je kunt de bestelling van bibliotheken toch laten produceren en leveren, ook al heb je geen of te weinig voorraad.    
  • Duurzaam: We zijn samen groen bezig. Waar we normaalgesproken eerst omslagen van de binnengekomen softcovers afhalen om die vervolgens te vervangen door een hardcover, hoeft dat met deze werkwijze niet meer
  • Kostenbesparing: Je hoeft alleen het boekblok te laten printen, (het printen van het bibliotheekklare omslag met rugetiket + lamineren en brocheren vervallen voor de uitgever). Bovendien heb je geen in/out-kosten voor opslag.
  • Sneller je omzet binnen: Doordat je je bibliotheekbestelling rechtstreeks bij NBD Biblion laat printen en verwerken, zonder tussenkomst van een derde, ontvang je de omzet binnen 3-4 weken i.p.v. gebruikelijke 12 weken.
  • Snelheid en gemak: Je levert de pdf van je binnenwerk en je omslag aan en wij regelen de rest.
  • Oplage schatten is verleden tijd: De schatting op voorhand, wat de oplage zal zijn voor bibliotheek bestelling, is niet meer nodig.

Wil je vrijblijvend een offerte of meer informatie?

Neem dan contact met ons op