Hoe werkt een Bibliotheek Bestelling?

Op bezoek bij de binderij van Printen en Binden

In september en oktober waren er vier bijzondere bijeenkomsten bij de binderij van Printen en Binden. Verschillende medewerkers van uitgeverijen kregen een rondleiding en leerden meer over Bibliotheek Bestellingen. Zij kregen de kans om al hun vragen te stellen tijdens een interessant tafelgesprek. Deze persoonlijke aanpak is één van de dingen die samenwerken met Printen en Binden zo prettig maakt.

Caroline van Alphen licht Bilbiotheek Bestellingen toe

Hoe werkt een Bibliotheek Bestelling?
Bij een Bibliotheek bestelling laat je precies het aantal boekblokken printen dat je nodig hebt. Deze worden direct naar de binderij gebracht, waardoor minder transport nodig is. Daar worden ze gebonden in een omslag die geschikt is voor de bibliotheek. Hierdoor is het niet nodig de omslag te printen en vervolgens te verwijderen en te vervangen door een nieuw omslag. Dit scheelt papier en is daardoor beter voor het milieu. Bibliotheek Bestellingen worden altijd met een toner printer gedrukt.

Meer over Bibliotheek Bestelling

De voordelen van een Bibliotheek Bestelling
Een Bibliotheek Bestelling heeft dankzij de korte lijnen tussen de drukkerij en de binderij veel voordelen:

  • Altijd precies genoeg boeken beschikbaar voor de NBD Biblion bestelling. Zo zit je nooit met te veel voorraad of een tekort en hoef je dus geen schatting te maken van de oplage die je nodig zult hebben.
  • Een duurzamer proces. Doordat we alleen het boekblok printen, wordt de omslag niet onnodig geprint en weggegooid. Daarnaast gebruiken we biobased plastic voor onze boeken.
  • Lagere kosten. Het is niet nodig te betalen voor de omslag die normaal om het boekblok zit. Ook geeft een Bibliotheek Bestelling minder kosten voor opslag en transport dan een reguliere bestelling.
  • Sneller je omzet binnen: Doordat je het rechtstreeks bij NBD Biblion laat printen en verwerken, zonder tussenkomst van een derde, ontvang je de omzet binnen 3-4 weken i.p.v. 12 weken.
  • Makkelijk bestellen met onze Rekentool op aanvraag en bereken snel je voordeel. Upload een pdf van het binnenwerk en dan gaan wij voor je aan de slag.

Printen en Binden als ideale samenwerkingspartner
Printen en Binden is ontstaan door onze passie voor boeken. Het bezoek aan de binderij was een voorproefje van alles waar we voor staan:

  • Persoonlijk contact. Wij denken oplossingsgericht met je mee.
  • Advies op maat. Ook bij kleine oplages.
  • Klanttevredenheid staat bij ons centraal.
  • We bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • Je krijgt bij iedere bestelling een gratis proefboek.

We werken constant aan het verbeteren van onze processen. Zo kunnen we jou altijd de beste service bieden.

Meer weten?
Wil je meer weten over Bibliotheek Bestellingen of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om je te helpen.

Neem contact op