Recensie-exemplaren opsturen: de procedure

Recensie-exemplaren opsturen: de procedure

We geloven dat elk goed boek de kans verdient om door een breed publiek te worden gelezen. Bibliotheken zijn daarvoor de perfecte plek. Daarom bieden we uitgevers die bij ons hun boek laten drukken de mogelijk om in het bibliotheekaanbod te worden opgenomen. Maar hoe gaat dit in z’n werk?

De procedure uitgelegd 

We leveren wekelijks een selectie van nieuw verschenen titels aan openbare bibliotheken voor beoordeling. Van deze boeken maken we een unieke bibliografische beschrijving. Daarbij hoort ook een korte, onafhankelijke tekst met meer informatie over een titel, de zogenaamde aanschafinformatie. Bibliotheken gebruiken deze informatie om te bepalen welke titels ze aanschaffen.

Let op: niet alle titels worden opgenomen in het aanbod. Jaarlijks verschijnen zo’n 25.000 titels in het Nederlands taalgebied. We nemen ongeveer 15.000 titels op in ons aanbod. We selecteren daarvoor de titels waarvoor wij belangstelling verwachten bij de openbare bibliotheken.

Als we je boek niet selecteren, informeren we je hierover. Retourneren van recensie-exemplaren is niet mogelijk.

Aanleveren van recensie-exemplaren 

Wil je dat we je (nog te verschenen) titel beoordelen voor opname in ons wekelijks bibliotheekaanbod? Volg dan de onderstaande stappen:

  1. Geef tijdens het plaatsen van je bestelling aan dat je graag twee exemplaren wilt reserveren voor beoordeling.
  2. Voltooi de bestelling zoals gebruikelijk.
  3. Na het printen van je boek zullen wij de gereserveerde exemplaren apart houden.

De voordelen op een rij

Onze service maakt het gemakkelijk voor auteurs om hun boeken in bibliotheken te krijgen. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen:

  • Geen heen-en-weer verzending: alles wordt intern geregeld, wat het proces een stuk efficiënter maakt.
  • Tijdbesparing: je hoeft niet zelf het boek naar verschillende bibliotheken te sturen.
  • Duurzaamheid: door het vermijden van extra verzendingen dragen we bij aan een duurzamere manier van werken.

Kunnen we je helpen? 

Het krijgen van je boek in bibliotheken hoeft geen ingewikkeld proces te zijn. Hoewel we niet kunnen beloven dat elk boek in bibliotheken terechtkomt, vereenvoudigt onze service wel het proces van aanmelding en beoordeling.

Wil je graag dat je boek beoordeeld wordt voor opname in het aanbod van bibliotheken? Begin dan nu met je bestelling en selecteer de optie voor bibliotheekbeoordeling.

Kom je er niet helemaal uit of heb je een andere vraag?
Neem dan vrijblijvend contact op. Onze medewerkers helpen je graag.