Proefschrift laten drukken: vijf praktische tips!

Vijf praktische tips voor het laten drukken van een proefschrift!

Als je je proefschrift hebt voltooid, is het tijd om het te laten drukken. Een aantal keuzes moeten worden gemaakt, voordat je je proefschrift kan laten drukken. Een aantal belangrijke keuzes, waarmee rekening gehouden moet worden, hebben wij voor je in kaart gebracht:

1. Drukformaat van je proefschrift

Je kunt kiezen uit verschillende formaten, zoals proefschrift A5 (148 x 210mm) of proefschrift Medium (170 x 240mm). Overweeg welk formaat het meest geschikt is voor je proefschrift en hoe het er het beste uitziet.

2. Proefschrift drukkwaliteit

Er zijn verschillende niveaus van drukkwaliteit beschikbaar, variërend van digitale druk tot offsetdruk. Overweeg welke kwaliteit het beste aansluit bij de aard van je proefschrift en het budget. De grootte van de oplage heeft ook invloed op de drukkwaliteit. Vanaf 400+ stuks is offset gebruikelijk en daaronder is print gebruikelijk. Voor kleinere aantallen onder de 400 wordt offset over het algemeen niet aangeraden, omdat offset prijziger is als print.

3. Kies je papierkeuze

Je kunt kiezen uit verschillende soorten papier, zoals silk, mat, dik, dun en Romandruk. Overweeg welk type papier het beste bij de stijl van je proefschrift past en of het praktisch is voor de lezer. Bij Printen en Binden heb je een uitgebreid keuze menu, met vele verschillende papiersoorten- en diktes.

4. Hardcover of paperback voor je proefschrift?

Je kunt kiezen uit een harde of zachte omslag voor je proefschrift. Overweeg welk type omslag het meest geschikt is voor je proefschrift en of je een beschermende of decoratieve uitstraling wilt. Bij ons kan je je proefschrift ook laten lamineren! Kijk voor de keuzes op deze pagina. (link: https://printenenbinden.nl/proefschriften)

5. Vraag altijd aan proefdruk aan

Erg benieuwd hoe het er uit komt te zien? Tijdelijk ontvang je van ons een gratis proefafdruk. Je kunt kiezen tussen een losbladige proefafdruk of een proefboek (t.w.v. €15,-)!

Proefschrift laten drukken

In conclusie zijn er veel factoren om in overweging te nemen bij het beslissen hoe je proefschrift gedrukt moet worden. Overweeg elke keuze zorgvuldig en neem de tijd om de beste optie voor jou te vinden. Het is tenslotte een belangrijke (academische) prestatie en het is belangrijk dat het er zo goed mogelijk uitziet!

 

Gelijk een proefschrift bestellen doe je hier!

 

 

Ook een boekenlegger en stellingsvel nodig?

 

Wij kunnen ook boekenleggers en stellingvellen verzorgen voor al je proefschriften, zodat je ook altijd je accessoires bij de hand hebt. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Meer informatie nodig over het drukken van een proefschrift?

Is je nog iets onduidelijk of heb je andere vragen omtrent het laten drukken van een proefschrift? Dan kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, we helpen je graag.