Vijf tips voor het kiezen van het beste printpapier!

Vijf tips voor het kiezen van het beste printpapier!

Het kiezen van het beste printpapier!

Ook de keuze voor het juiste printpapier kan lastig zijn, want er zijn meerdere aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Om je te ondersteunen in het maken van de printpapier keuze, hebben we een aantal tips voor je opgesteld.

1. Kies het juiste gewicht.

Het gewicht van het printpapier is van groot belang voor de kwaliteit van de afdruk. Gewicht wordt meestal uitgedrukt in grams per vierkante meter (g/m²). Voor normale documenten is een gewicht van 80-90 g/m² voldoende, terwijl fotoprints en presentaties een gewicht van minimaal 120 g/m² vereisen.

2. Overweeg de glans.

Printpapier kan mat, zijdeglans of hoogglans zijn. Mat papier is geschikt voor tekstdocumenten, terwijl zijdeglans en hoogglans beter geschikt zijn voor afbeeldingen en fotoprints.

3. Kies het juiste formaat.

Wat betreft het printpapier is dit afhankelijk van het formaat van het boek. Kies het juiste printpapier formaat dat best bij het grootte van het boek.

4. Bekijk de prijs.

Printpapier kan in prijs variëren, dus het is belangrijk om een balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Bekijk hier ons aanbod en vergelijk de prijzen.

5. Overweeg de toepassing.

Bepaal of het papier dat u graag wilt, geschikt is voor de toepassing waarvoor u het wilt gebruiken. Bijvoorbeeld, fotopapier voor het afdrukken van foto's.

Meer informatie of advies over printpapier nodig?

Is je nog iets onduidelijk of heb je andere vragen omtrent ons printpapier? Dan kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, we helpen je graag.