Boek laten binden: 10 tips om rekening mee te houden

Boek laten binden: 10 tips om rekening mee te houden

Het proces van een boek laten binden is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. Daarom hebben wij bij Printen en Binden een aantal tips op een rijtje gezet, om het bestel- en keuzeproces te vergemakkelijken.

1. Kies de juiste binding voor jouw boek.

Ga voor een hardcover als je boek van hoge kwaliteit moet zijn of een softcover als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie.

2. Let op de grootte van het boek.

Bepaal de grootte van jouw boek en zorg dat deze past binnen de standaard drukmaten. De standaard drukmaat is: 170 x 240 mm, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen uit:

- 297 x 210 mm;
- 148 x 210 mm;
- 210 x 148 mm;
- 210 x 210 mm;
- 240 x 314 mm;
- Eigen gewenste formaat.

3. Kies de juiste papiersoort.

Ga voor een dikker papier als je binnenwerk weinig pagina’s bevat of kinderboek met veel illustraties, een dun papiersoort als je boek voornamelijk tekst bevat. Bij een standaard leesboek wordt meestal gekozen voor 100 grams papier. Het gramgewicht van papier geeft aan hoeveel één vel per vierkante meter weegt. 80 grams komt overeen met standaarddikte printpapier. Meer meten over papiersoorten? Bekijk dan ook ons artikel over de verschillende papiersoorten.

4. Maak gebruik van een ontwerp.

Zorg dat je boek er professioneel uitziet door (extern) een ontwerp te laten maken.

5. Laat een proefdruk maken.

Voorkom drukfouten door een proefdruk te maken voordat het boek wordt gedrukt! Zo kunnen eventuele fouten tijdig aangepast worden. Bij Printen & Binden krijg je altijd één gratis proefboek bij een soft- of hardcover.

6. Let op de levertijd.

Houd rekening met de levertijd van de drukkerij, zodat je je boek op tijd in  handen hebt. Wij leveren een softcover boek binnen drie werkdagen en een hardcover boek binnen vijf werkdagen. Bekijk onze FAQ over alle informatie omtrent levertijden en aanvullende informatie.

7. Zorg dat jouw boek aan alle specificatie eisen voldoet.

Controleer of uw boek aan alle eisen van de drukkerij voldoet voordat u het inlevert. Lees de vereisten hier.

8. Let op de kosten.

Houd rekening met de kosten van de drukkerij, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. De prijs is zeer afhankelijk van alle specificaties die je bij het boek wilt. 

9. Maak gebruik van een drukkerij met ervaring.

Kies voor een drukkerij met ervaring in het binden van boeken, zodat je zeker weet dat uw boek in goede handen is. Laat je je boek inbinden door Printen en Binden, dan ben je verzekerd van dat je boek er professioneel uitziet, de juiste kwaliteit heeft en persoonlijke service voorop staat.

10. Alle bovenstaande tips gecontroleerd? Dan kun je je boek bestellen.

 

Meer informatie of advies nodig over het laten binden van een boek?

Is je nog iets onduidelijk of heb je andere vragen omtrent het laten binden van een boek? Dan kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, we helpen je graag.